Sille István

Illem, etikett, protokoll 13. bővített, átdolgozott kiadás

Teljes ár: 6 150 Ft

Webshop ár: 5 842 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

 

 

"1982-ben kerültem a Külkereskedelmi Minisztériumba. Ott találkoztam először azzal, hogy létezik „Protokoll osztály”. Hogy a protokoll mit is jelent, azt az osztály vezetőjétől, Sille Istvántól és munkatársaitól lestem el.

Sille István könyve évtizedek óta alapirodalom. Igényes munka volt már az első kiadás is, de a legvonzóbb egy-egy újabb kiadásnál, hogy mindig egy picivel több van benne. Kiegészült gasztronómiai viselkedéstörténettel, aztán a fogyatékkal élők protokolljával, majd az Európai Unió protokolljával, a közszerepléssel, a különböző országok üzleti szokásaival. Tényleg lenyűgöző ez a szorgalom, odafigyelés! Nagy örömmel vettem, hogy most végre minden információ egy kötetben lesz a kezemben. Magam is sokat tanulok belőle."

Görög Ibolya

protokoll szakértő, c. főiskolai docens

 

Hogyan illik viselkedni?

Kit mutassak be először kinek?

Hogyan szólítsak meg egy másik embert?

Melyik ruhámat vegyem fel a fogadásra és melyiket a bálra?

Gyakran találkozhatunk hasonló, rendkívül egyszerűnek tűnő kérdésekkel, ám sokszor szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy a válasz nem is annyira nyilvánvaló. Az illem, etikett, protokoll alkalmazásának általános műveltségünk részévé kell válnia. Ismerete és gyakorlati tudása nélkülözhetetlen társadalmi és társasági életünkben. Hivatalos kapcsolatainkban éppen annyira karrierünk kulcsa, mint szakmai felkészültségünk. Viselkedési kultúránk sorsdöntő lehet az első munkahelyi interjún, sok üzleti tárgyaláson és magánkapcsolatainkban egyaránt. A könyv felújított és bővített tizenkettedik kiadása - mely olyan új témával is gazdagodott, mint a fogyatékkal élők protokollja - jelzi a kulturált viselkedés iránti társadalmi igényt, amely az utóbbi években egyre erősebben jelentkezik. Bizonyítják ezt olyan mozgalmak, mint az országos illemtan versenyek és nemzetközi konferenciák. A könyv célja elsősorban gyakorlati segítséget adni a mindennapi hivatalos kapcsolatokhoz és a nem mindennapi protokolláris eseményeken való viselkedéshez. A könyvet hétköznapjainkból és a nemzetközi diplomáciából vett, helyenként szórakoztató történetek, szemléltető ábrák teszik igazán olvasmányossá, élvezetessé és hasznossá mindazok számára, akik a kulturált viselkedési normák, szokások elsajátítására törekednek, vagy ilyen irányú ismereteiket kívánják felfrissíteni, bővíteni. Ez a könyv az elmúlt húsz év alatt a hazai protokolloktatás alapművévé vált, jelenleg gyakorlatilag minden protokollt oktató intézmény tanári kézikönyve, tankönyve vagy kötelező irodalma. Ajánlom ezt a könyvet a protokollszakmát hivatásszerűen gyakorló szakembereknek, a protokollt nélkülözni nem tudó üzletembereknek, a leendő és mai felnőtteknek, egyetemi és főiskolai hallgatóknak és mindenkinek, aki társadalmunkat, egymáshoz való viszonyunkat kulturáltabbá, megértőbbé és barátságosabbá kívánja tenni.

A szerző

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

632 oldal

2013

B/5

puhatáblás

978 963 05 9244 4

Kapcsolódó kiadványok