Gyuricsku Eszter - Dr. Herich György - Horváthné Szabó Beáta - Kiss László - Mitrik Kornélia

Határon átlépő jövedelmek adózása - Az Adózás Európában - IV. Nemzetközi Adókonferencia elpadásainak anyagaiból készült tanulmány

Teljes ár: 1 800 Ft

Webshop ár: 1 710 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A 2010. évi IV. Nemzetközi Adókonferencia célja a nemzetközi ügyletek adózási következményeinek áttekintése, elemzése volt a jövedelemadózás aspektusából.

A bevezető tanulmány az alkalmazandó joganyaggal, a fogalmak, módszerek, adóigazgatási kérdések bemutatásával felvázolja azt a környezetet, amelyből a nemzetközi adózással foglalkozók információt szerezhetnek.

A további tanulmányok az aktív és passzív jövedelmek szerinti bontásban folytatják a témakör elemzését. A passzív jövedelmek, így az örökség, a kamat, az osztalék, az árfolyamnyereség adózási, adótervezési lehetőségeit tárgyalja a második fejezet.

Az elsősorban a munkaerő-áramláshoz, a külföldi munkavállaláshoz kötődő aktív jövedelmeket vizsgáló tanulmány az elméleti alapok mellett gyakorlati példákon keresztül gondolkodtat el egy-egy konkrét eset adózási következményeiről. A fejezet a nem önálló tevékenység mellett a szabadfoglalkozás, a sportolók, művészek, tanárok, diákok, nyugdíjasok adózási kérdéseit tárgyalja.

Az aktív jövedelmekhez szorosan kapcsolódó társadalombiztosítási kérdéseket vizsgálja a negyedik tanulmány, amely az általános szabályok bemutatása mellett különös hangsúlyt fektet a 883/2004 EK rendelet és végrehajtási rendelet rendelkezéseinek és hatásainak bemutatására. A tanulmány kiemelten a munkavállalás kérdéseivel foglalkozva mutatja be a járulékfizetés és szolgáltatás igénybevétel szabályait.

Jelen kötet nem csak az egyre bővülő nemzetközi jövedelemáramok adózási kérdéseire keresi a választ, de egyben adótervezési távlatokat is nyit a témakörrel foglalkozó adózók és adótanácsadók számára.

A kötet szorosan illeszkedik a nemzetközi konferenciasorozat korábbi kiadványaihoz, amelyek a kettős adóztatás, az elszámolóárak. valamint a kelet-közép-európai országok adórendszereinek kérdéseivel foglalkoznak.

Reméljük, hogy a nemzetközi adózás egyik fontos területének, az adott témakör legjobb szakértői által történő bemutatása segíti az olvasó, az elméleti és gyakorlati szakemberek munkáját, és felkelti az érdeklődést a sorozat következő rendezvényei, kötetei iránt is.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

65 oldal

2010

B5

ragasztókötött

978-963-88884-6-4

Kapcsolódó kiadványok