Edward de Bono

Gondolkozz...mielőtt túl késő

Teljes ár: 3 500 Ft

Webshop ár: 3 325 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

Edward de Bono a "még gondolkodó emberek" egyre fogyatkozó rétege által hosszú ideje aggodalommal figyelt problémára hívja fel a figyelmet: rohanó világunkban az eredeti és gyakorlatias problémamegoldó gondolkodás veszélyesen elsatnyult. A szerző szerint azért nem tudunk megoldást találni a globális problémákra, mert a gondolkodás maga is a megoldandó globális problémák közé tartozik. Sőt mi több: a globális problémák gyökere eltompult elménkben keresendő.

A mai ember úgy gondolkodik - érvel de Bono egy hasonlattal -mintha az autóját vezetve a mozgásba lendíthető négy kerék közül csupán egyetlenegyet használna. Ez az egy "agykerék" a hagyományos, konvencionális gondolkodás motorja. Ez bőven elég a napi rutintevékenységek elvégzéséhez, vagy akár a Google-on való kereséshez, de nem elegendő a valódi problémamegoldáshoz.

De Bono professzor ezzel a könyvével is gyakorlati segítséget kíván nyújtani a konstruktív és újító jellegű gyakorlatias gondolkodás elsajátításában, amiről itt is ugyanazt vallja, mint eddigi műveiben, -ötletalkotó gondolkodásunk jó technikákkal edzésben tartva éppúgy kondícióba hozható, mint bármelyik izmunk.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

200 oldal

2009

A5

ragasztókötött

978 963 9686 97 7

Kapcsolódó kiadványok