Biróné Zeller Judit

Értékpapírok és részesedések számvitele

Teljes ár: 2 900 Ft

Webshop ár: 2 610 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A Saldo Számviteli kézikönyvek sorozatának legújabb kiadványa az Értékpapírok és részesedések számvitelével foglalkozik. A szerző, Biróné Zeller Judit – az NGM munkatársa – a téma felvezetéseként röviden összefoglalja a hatályos jogi környezetet. Példák és gazdasági események kontírozásán keresztül ismerteti a számviteli törvény értékpapírokra és részesedésekre vonatkozó szabályait. A szerző bemutatja az értékpapírok (részesedések) szerepét a mérlegben, eredménykimutatásban, valamint az értékpapírokkal (részesedésekkel) kapcsolatos ügyletek számviteli elszámolását, összefüggéseit.

A kötetet Mészáros László és Botka Erika lektorálta. A lektori ajánlásból:

"A kiadvány az egyes témáknál olyan kérdésekre is felhívja a figyelmet, amelyek az előírások gyakorlati alkalmazása során merültek fel és ezekre megfelelő, az általános számviteli előírásokhoz illeszkedő megoldásokat javasol.

A kiadványban szereplő elméleti ismeretek mellett részletes könyvelési tételek, illetve gyakorlati példák segítik a felhasználókat, a számviteli szakembereket.

A kiadvány jól tagolt, logikus felépítésű, érthető és követhető.

A kiadvány a számviteli szakembereken túlmenően hasznos lehet minden olyan érdeklődő számára is, aki betekintést szeretne nyerni az értékpapírokkal és a részesedésekkel kapcsolatos számviteli ismeretekbe."

 

Az érintett Saldo tagszervezetek a kiadványt az átalánydíjas szerződés keretében megkapják.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

112 oldal

2017

B5

Ragasztókötött

978 963 638 529 3

Kapcsolódó kiadványok