Dr. Kondorosi Ferenc

Emberi jogok és jogi kultúrák az Európai Unióban

Teljes ár: 2 900 Ft

Webshop ár: 1 500 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

Olvasson bele a kiadványba!

Kondorosi Ferenc egyetemi tanár legújabb könyvében az európai jogi kultúrák folytonosan változó világába kalauzolja el olvasóit. A kötet írásai széles tematikát ölelnek fel: az emberi jogok aktuális kérdéseitől egészen az európai biztonság új dimenzióinak, illetve a világgazdasági válság jogi és politikai következményeinek bemutatásáig.

 

A szerző rendíthetetlenül optimista, hiszen úgy látja, hogy a válság a változás esélyét hordozza magában. Ugyanakkor elismeri, jelenleg kiszámíthatatlan, hogy az államok hogyan reagálnak a válságra, milyen módszerekkel igyekeznek azt kezelni, mivelhogy Európában a protekcionizmus erősödése vagy az Egyesült Államok bezárkózása a nemzetközi instabilitást növelheti.
A jogászprofesszor álláspontja szerint az emberi jogok védelmének ügye napjainkra lassuló pályára került. Szerinte ezt a tételt igazolják többek közt a vallási öltözetek viselésének vagy a vallási jelképek elhelyezésének korlátozásai, a szegénység elleni küzdelem ellentmondásai, a nemzetközi migráció biztonsági kockázatai, a szervezett bűnözés vagy éppen a terrorizmus elleni küzdelem jogi-politikai bizonytalanságai is.
Van-e a válságnak joga, vagy egyszerűen „csak” a jog van válságban?
Alkalmasak-e az európai jogi kultúrák választ adni a kihívásokra?

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

172 oldal

2012

B/5

ragasztókötött

9789636384074

Kapcsolódó kiadványok

A mi jogunk
Ár: 3990 .-

Bővebben