Dr. Ladocsi Teréz, Hídvégi Hedvig, Lenkovics Beatrix

Élelmianyagismeret Laboratóriumi gyakorlat

1 605 Ft (teljes ár)

1 525 Ft (kedvezményes ár)

Kosárba

A feladatgyűjtemény a növényi és állati eredetű élelmianyagok minőség-meghatározó tulajdonságainak vizsgálatával foglalkozik, melyek magába foglalják mind az érzékszervi, mind a kémiai és műszeres vizsgálatokat legyenek azok tájékozódó vagy döntő vizsgálati módszerek.

Ahhoz, hogy ezen vizsgálatok fontosságát, lényegét megérthessük, szükséges néhány gondolatban foglalkozni az élelmianyagok, élelmiszerek minőségével.

Az élelmianyagok, élelmiszerek minőségét az emberi táplálkozásra alkalmas állapot, az élvezhetőséget kifejező érzékszervi tulajdonságok, az összetételi jellemzők, az élelmianyag tömege és külső megjelenése határozza meg.

Az élelmianyagok, élelmiszerek minősége tehát az alábbiakban felsorolt öt minőségmeghatározó tényezővel jellemezhető:

— egészségügyi alkalmasság,

— érzékszervi tulajdonságok,

— összetételi jellemzők,

— tömeg vagy térfogat,

— csomagolás, jelölés.

 

BV-01-01/2014
A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendáglátóipari és Idegenforgalmi Kar jegyzete.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

132 oldal

2015

A4

Ragasztókötött