Czöndör Szabolcs

Elektronikus számla és online számla

Teljes ár: 3 250 Ft

Webshop ár: 1 625 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

Elektronikus számlázás a gyakorlatban, gyakori kérdések

A számla kiállításánál egy nagyon komplex jogszabályi hátérrel kell szembenéznünk, ahhoz, hogy a számlakiállítást, mint feladatot meg tudjuk oldani. A vevői oldalon pedig azért fontos, mivel az adólevonási jognak egy nagyon fontos kelléke a megfelelő adattartalmú számla rendelkezésre állása.

Nem feltétlenül a jelen megoldásaiból kell kiindulnunk. Az elektronikus számla technikai megvalósítási lehetőségei jelentős átalakuláson mennek még keresztül a következő néhány évben. A jogszabály jó kereteket ad nagyon sok innováció számára. A jelenleg általánosan használt elektronikusan aláírt számlakép e-mailen történő továbbítása továbbra is megmarad, ugyanakkor lehetőség van ettől gyökeresen más technológiák alkalmazásának is.

A jövőben a legizgalmasabb technikai megoldások azok lesznek, melyek a két területet, az elektronikus számlázást és a számla adatszolgáltatást együttesen tudják kezelni. A teljes számlázási ökoszisztémát átgondolva hatékonyabbá tudják tenni a vállalkozások, könyvelők, adótanácsadók, adóhivatal feladatainak ellátását. Csak rajtunk áll, hogy ennek a változásnak a nyertesei vagy vesztesei leszünk.

Ez a könyv egy kalauz ebben a gyorsan változó világban. A jogszabályi keretek ismertetésén, a lehetőségek bemutatásán túl a megfelelő kérdések felvetése volt a fő cél. A könyv megírásakor törekedett a szerző arra, hogy a jelenleg ismert összes lényeges problémát körül járja az elektronikus számlázás és számla adatszolgáltatás világában.

A könyv 2020 március 29-én hatályos jogszabályok alapján készült.

A Saldo érintett tagszervezetei számára megküldjük a kiadványt!

 

Azonnal bele szeretne olvasni? Nem akar futárra várni és szállítási költséget fizetni? Rendelje meg a kiadványt e-könyv formátumban és a bankkártyás fizetés után perceken belül az "e-könyveim" polcán lesz az elektronikus kiadvány.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

104 oldal

2020

B/5

ragasztókötött

9789636385873