Kissné Horváth Marianna, Greskóné Koller Krisztina

Egyenlőtlen munkaidő beosztás gyakorlati alkalmazása

Teljes ár: 2 950 Ft

Webshop ár: 2 655 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A kiadvány elfogyott, utánnyomása nem várható. Ugyanerről a témáról a szerzők a Munkaidőkeret és elszámolási időszak gyakorlati alkalmazása című kiadványban írtak. Olvasson bele!

 

2016. évi második, javított kiadás!!!

Az új munka törvénykönyve hatályba lépését követően a gyakorlati alkalmazás során felmerült problémák kiküszöbölésére a jogalkotó törvénymódosítással több helyen pontosította a jogszabályi rendelkezéseket.

A gyakorlatban azonban rendszeresen visszatérő problémát jelent az egyenlőtlen munkaidő-beosztás szabályainak alkalmazása.

A munka világát meghatározó jogszabályok értelmezésével, alkalmazásával kapcsolatban különböző kérdéssekkel találkoznak a Saldo Zrt. tanácsadói, ezek jelentős része a munkaidő-beosztás szabályaival, a munkaidőkeret alkalmazásával kapcsolatban merül fel.

Kiadványunkkal segítséget szeretnénk nyújtani az egyenlőtlen munkaidő-beosztással, annak elszámolásával foglalkozók napi munkavégzéséhez.

Egy rövid történeti áttekintés és az uniós jogharmonizáció ismertetése után a szerzők összefoglalják az egyenlőtlen munkaidő-beosztás gyakorlati alkalmazásának legfontosabb szabályait. A gyakorlati megvalósítás lehetséges eseteit konkrét példákon keresztül vezeti le a könyv, mellyel a szerzők célja, hogy ha az Olvasó kezébe veszi a kiadványt, megtalálja benne azt az esetet, melyet saját munkája során használni tud a munkaidő-beosztásától akár a bérszámfejtésig.

A munkaidőkereten kívül külön fejezet foglalkozik a 2012-ben hatályba lépett munka törvénykönyvében bevezetett új munkaidő-beosztási szabállyal, az elszámolási időszak intézményével.

A kiadvány semmiképpen nem helyettesíti a mindenkori hatályos jogszabályokat, de reméljük, eléri célját, gyakorlati útmutatóként funkcionál majd a HR vagy a bérszámfejtés területén dolgozóknak, segítséget nyújtva a mindennapok jogalkalmazása területén.

 

A Saldo érintett tagszervezetei számára - a tagság keretében -  megküldtük a kiadványt.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

104 oldal

2016

B/5

ragasztókötött

9789636384739

Kapcsolódó kiadványok