Roubira Jean Louis

Dixit

Teljes ár: 9 400 Ft

Webshop ár: 8 930 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A Dixit egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2010-ben (Spiel des Jahres) és 2010-ben (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott.

A játékmenet erősen épít a szavazás, az egyidejű akciók, a történetmesélés, a targeted clues és a verseny mechanizmusokra.

A 2010-es év játéka egy felhőtlen, vidám szórakozásra invitál, szakítva a korábbi díjazottak stílusával. Alapvetően egy kommunikációs, asszociációs játék, amelyben szépen kidolgozott képekről kell gondolatokat megosztani a többiekkel, úgy hogy lehetőleg ne legyen egyértelmű, de mégis rá lehessen ismerni.

Mindenki kap a kezébe hat darab nagyméretű kártyát, rajtuk festményekkel. A kezdőjátékos kiválaszt a kezében levők közül egyet, kitalál  hozzá egy mondatot, amely a képre jellemző, de mégsem túl  nyilvánvaló. Mindenki más is kiválaszt egy képet a kezéből, amelyre szerinte illik az adott mondat. Majd felfedjük  a lapokat, és a mesélőn kívül mindenki szavazhat, hogy melyik képet választotta a mesélő.

Kellő szórakozást nyújt minden korosztálynak, szabályai könnyen elmagyarázhatók. Nem kell hozzá hosszú előkészület, hamar lejátszható egy-egy játék. A könnyed játékok kedvelőinek kötelező darab!

Világszerte 1,5 milliónál is több példányt vásároltak belőle. Az egyik legjobb társasjáték családok, baráti társaságok számára, de iskolák és más gyermekintézmények is gyakran választják készségfejlesztő és akár terápiás célokra.

Főleg nagyobb csapatoknak ajánljuk, de a letölthető szabályváltozatokkal akár ketten is élvezetes lehet!

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

0 oldal

2014

27.5 cm x 27.5 cm x

-

Kapcsolódó kiadványok