Bertalan Rudolf, dr. Linczmayer Szilvia, dr. Hocz Ágnes, dr. Hódyné dr. Kálóczi Eszter, Tamásné dr. Kajati Zsuzsanna

APEH tapasztalatok a vagyonosodási vizsgálatokról

4 300 Ft (teljes ár)

800 Ft (webshop ár)

Kosárba

A jogi megalapozottság és a gyakorlati tapasztalatok hitelességét a szerzőgárda – az APEH központ vezető munkatársai – garantálják. Az összeállítás ismerteti a vagyon fogalmát, az ellenőrzött magánszemélyek jogait és kötelezettségeit az ellenőrzés során.
Megtudhatjuk, hogyan zajlik le egy vizsgálat a megbízólevél átadásától a jegyzőkönyv kézhezvételéig. Mikor becsülhet jogosan a revizor, milyen módszereket alkalmazhat?
Mit jelent a bizonyítási eljárás? Kit és mikor, mire kötelez a bizonyítási teher? A jegyzőkönyv megállapításait maradéktalanul kötelező-e elfogadni? Milyen lépései vannak a jogorvoslati eljárásnak? Ha a revízió megkezdését megelőzően magunk fedezünk fel valamilyen hiányosságot, meg kell-e várni a hatósági ellenőrzést és a kapcsolódó büntetéseit? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad korrekt, mindenki számára érthető és világos válaszokat az összeállítás. Természetesen a kiadvány nem hallgatja el a hiányosságok feltárását követő következményeket sem, ismerteti az adóhatósági végrehajtás menetét is.
Az összeállítás erénye, hogy számos, elkerülhető buktatóra hívja fel a figyelmet tanácsaival és tippjeivel, valamint néhány jogerős bírói ítélet bemutatásával igyekszik a jogkövető magatartást megkönnyíteni.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

150 oldal

2008

B/5

ragasztó kötött

Kapcsolódó kiadványok