Lilliné Fecz Ildikó

Államháztartási számvitel a gyakorlatban 2015 II.

Teljes ár: 5 100 Ft

Webshop ár: 4 590 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A 2015. évi kiadvány elfogyott, 2014. évi változatból 50%-os kedvezménnyel kaphatók az utolsó példányok

 
Ez a szakkönyv első két kötete az államháztartás szervezeteinek a gazdasági események könyvviteli elszámolását mutatja be a 2015. évi hatályos jogszabályok alapján.
A figyelembe vett számviteli előírások pontos hivatkozását és azok rövidítését a rövidítésjegyzék tartalmazza részletesen.
A gazdasági események számlaosztályonként kerülnek rendszerezésre.
A második kötetben a 3. számlaosztály a pénzeszközökkel, a követelésekkel, az időbeli elhatárolások kerülnek ismertetésre.
Az államháztartási számviteli jogszabályok előírások változásait a szerző a II. kötetben 2015 június végéig követte, de a gazdasági események leírásában időnként olyan gazdasági események is megjelennek majd, amelyeket akkor alkalmazhat a felhasználó, ha a megjegyzés részben jelzett típusú szabályozás változás bekövetkezik év végéig.
A könyv praktikus, közérthetőbb használta érdekében a kiadvány végén tárgymutató is található, így az egyes gazdasági eseményekre való rákeresés remélhetőleg egyszerűbb lesz.
Az Áhsz. a könyvviteli számlák tekintetében 16. számú melléklete szerinti tagolásban tartalmaz kötelező előírásokat, az államháztartás szervezeteinek a számlák, alszámlák részletesebb tagolását az államháztartás szervezeteinek közfeladataiknak, jellemző gazdasági esemény típusaiknak megfelelően saját számlarendjükben kell kialakítaniuk. A bemutatott gazdasági események az áttekinthetőség érdekében a Saldo Államháztartási szervezetek számlatükre 2015. című kiadványban szereplő részletesebb tagolás szerint került kidolgozásra, emiatt az államháztartási számvitel a gyakorlatban könyv és a Számlakeret-tükör 2015 együttes alkalmazása javasolható.
A kiadványt elsősorban a gyakorló könyvelőknek ajánlható, de a könyv az államháztartási mérlegképes könyvelői tanfolyam hallgatóinak vagy a felsőoktatásban számvitelt tanulóknak is segítséget nyújthat a tanulmányaik során.
 

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

696 oldal

2015

A/4

ragasztókötött

9789636384807