Csizmár József

Alapvető gazdasági kategóriák a vendéglátásban

1 500 Ft (teljes ár)

1 350 Ft (webshop ár)

Nem rendelhető

"A vendéglátó vállalkozások gazdálkodása és vezetése" c. modul jelen füzete a szakma alapvető gazdasági kategóriáinak, illetve azok fontosabb elemzési-tervezési módszereinek bemutatását célozza.
A feldolgozás tematikája a modulhoz szorosan kapcsolódó, korábban tanult ismeretekre (közgazdaságtan, vállalkozás-gazdaságtan, gazdasági matematika, számvitel, statisztika) alapoz, esetenként - a könnyebb megértés és az elsajátítás sikere érdekében - vissza is hivatkozik azokra. Fő célja a tanultak elmélyítése mellett újabb, szakmaspecifikus alapvető gazdasági kategóriák megismertetése és alkalmazásuk kellő mélységű begyakoroltatása. Ez annál is inkább fontos, mert a modul további témakörei (üzletlétesítés, üzemeltetés, kisüzleti vállalkozások) is szervesen ezen szakmai gazdasági alapismeretekre épülnek.
Valamennyi fejezet a fogalmak és összefüggések bemutatásával kezdődik, a megértést mintapéldák, a "bevésést" gyakorló feladatok segítik. Ha ez utóbbiakat kivétel nélkül és hibátlanul sikerült megoldani és az ellenőrző kérdések megoldása sem okozott gondot, úgy nagy valószínűséggel kellő mélységgel megtörtént az adott anyagrész alapvető elméleti és gyakorlati ismeretének elsajátítása, át lehet térni a következő fejezetre.

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar tankönyve.

 

Tartalomból:

Gazdasági tevékenység

Vendéglátás bevételei

Eladott áruk beszerzési értéke

Árképzés, árrésgazdálkodás

Létszám és bérgazdálkodás

Költséggazdálkodás

Eredményszámítások

Készletgazdálkodás, elszámoltatás

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

164 oldal

2006

A/4

ragasztókötött jegyzet