dr. Antalóczy Adrienn

A végelszámolási eljárás és a felszámolási eljárás munkajogi feladványai

Teljes ár: 3 100 Ft

Webshop ár: 2 790 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A kiadvány kiemelten a versenyszféra munkáltatóit érintő végelszámolás és felszámolás munkajogi feladványaival foglalkozik.

Vannak olyan időszakok, amikor a gazdaság és a társadalom széles körét érintő válság okán a végelszámolási és felszámolási eljárások száma hirtelen megnő, ezért most még a szokásosnál is aktuálisabb ez a téma.

A végelszámolás és a felszámolás munkajogi feladatainál az alapvető nehézséget az adja, hogy a munkajog anyagi jogi szabályait az Mt., a munkajogi igények érvényesítésével kapcsolatos eljárási szabályokat a Pp., a végelszámolás eljárási szabályait a Ctv., a felszámolási eljárás szabályait pedig a Csődtv. taglalja.

Mindegyik jogszabály külön logika szerint épül fel, sajátos fogalomhasználattal, és az azokat alkalmazó bíróságok is eltérő módon működnek. Tehát nem csupán a szabályok átlátása, de azok együttes és gyakorlatias alkalmazása is kihívást jelent az eljárás alatt álló munkáltató, az érintett munkavállalók, illetve sokszor a végelszámoló és felszámoló számára is.

Arra ugyan nincs lehetőség, hogy a kézikönyv keretei között valamennyi fent nevezett jogszabályt kimerítően ismertessük. Viszont a szerző arra törekedett, hogy a végelszámolással és felszámolással összefüggésben felmerülő munkajogi feladatok megértéséhez egy alapvetést és iránymutatást adjunk a jogszabályi előírások és a joggyakorlat tükrében.

A könyv elsősorban gyakorlati alkalmazáshoz készült, közérthető nyelven annak reményében, hogy munkáltatók, munkavállalók, de akár jogi szakmai felhasználók is haszonnal tudják majd forgatni. A munkajogi és eljárásjogi jogszabályok, valamint a több évtizedes gyakorlatot felölelő esetjog feldolgozásával igyekszik a Saldo kiadvány támogatást nyújtani a praktikus megoldásokhoz.

 

Az érintett Saldo tagszervezetek számára a kiadványt megküldjük!

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

88 oldal

2020

B/5

ragasztókötött

9789636386009