Greskóné Koller Krisztina, Kissné Horváth Mariann

A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve II.

Teljes ár: 2 900 Ft

Webshop ár: 2 610 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

Határozott idejű munkaviszonyok, speciális helyzetben lévő munkavállalói csoportok munkaviszonyának megszüntetése

 

A Szerzők a 2017-ben megjelent, „A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve I.” kiadványban, a munkáltató és a munkavállaló között határozatlan időre létrejött munkaviszony megszüntetésének és a munkaviszony megszűnésének eseteit mutatták be. A munkaviszony megszűnését és megszüntetését szabályozó munka törvénykönyve eltérő szabályozást alkalmaz a munkáltató és a munkavállaló között fennálló határozatlan idejű és a határozott idejű munkaszerződés megszűntetésére, melynek oka, hogy a két eltérő időtartamú munkaviszony eltérő rendeltetéssel jön létre.

Főszabályként a munkaviszony a felek között határozatlan időtartamra és teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra jön létre, azonban gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amikor a munkáltatónak bizonyos feladat ellátására, egy projekt megvalósítására, valamely munkavállalója helyettesítésére meghatározott időtartamra, többlet létszám igénye merül fel. Ezekre az esetekre jelent megoldást, ha az átmeneti többlet létszámigényét a munkáltató a munkavállalóval kötött, határozott időtartamra szóló munkaviszony létesítésével elégíti ki.

A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve II. könyv első részében a határozott időre létrejött munkaszerződések megszűnésének és megszüntetésének eseteit veszik sorra a szerzők. A határozott időtartamra szóló munkaszerződések határozott időtartam lejárta előtti megszüntetéséhez mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló oldaláról felmerülő, különböző okokból kerülhet sor. A kiadványban a határozott idejű munkaviszony felszámolásának lehetséges eseteiről, indokairól olvashatnak, a megértést pedig számos gyakorlati példa segíti.

Kiadványban kiemelésre került a speciális helyzetben lévő munkavállalók munkaviszonyának megszüntetési lehetőségei, a munkaviszony felszámolásának korlátai, végül a munkaviszony egyes speciális típusaira vonatkozó különös szabályok is.

 

Az érintett Saldo tagszervezetek a szerződés keretében a kiadványt megkapják!

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

100 oldal

2018

B/5

ragasztókötött

9789636384968