dr. Farkas Alexandra

A közösségi és egyéb külföldi ügyletek áfája és számlázása

Teljes ár: 3 980 Ft

Webshop ár: 3 781 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

Harmadik, átdolgozott kiadás (kézirat lezárva 2018. október)

A kiadvány „A közösségi és egyéb külföldi ügyletek áfája és számlázása” kiadvány átdolgozott, a korábbi kiadástól eltelt időben hatályba lépett jogszabályi rendelkezésekkel frissített változata.

A könyv a külföldi vonatkozású ügyleteknek az általános forgalmi adó rendszerében történő kezelését tárgyalja, részletesen kitérve mind a közösségi, mind pedig a harmadik országbeli termékügyletek és szolgáltatások áfa-rendszerbeli kezelésére.

A kiadvány a releváns jogszabályi rendelkezések ismertetésén és magyarázatán túl számos gyakorlati példát is tartalmaz, segítve a jogalkalmazókat a sokszor bonyolultnak tűnő számlázási kérdések mindennapi megoldásában. A kiadványban ismertetésre kerülnek különösen a közösségi termékbeszerzések és termékértékesítések, valamint a harmadik ország felé irányuló termékexport, illetve az onnan érkező termékimport részletes áfa szabályai, valamint a külföldi vonatkozású szolgáltatásokra vonatkozó áfa rendelkezések (legyen az közösségi, vagy harmadik országbeli ügylet).

Ezen túl a kiadvány részletesen kitér a devizás számlák áfa kezelésére, az árfolyam alkalmazás áfa-rendszerbeli szabályozására is, számos gyakorlati példával illusztrálva ezek mindennapi kezelését.    

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

264 oldal

2018

Fr5

ragasztókötött

9789632955551