Fridrich Péter - Simon Szilvia

A konszolidáció módszertana - Példatár

Teljes ár: 3 500 Ft

Webshop ár: 1 750 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

50%-os akcióban, a készlet erejéig!

 

A „Konszolidáció módszertana – Példatár” szervesen kapcsolódik és kiegészíti a Perfekt Kiadó Zrt. gondozásában 2008. évben megjelent „A konszolidáció módszertana” című szakkönyvet. A példatár szerkezetét tekintve igazodik a szakkönyv egyes fejezeteihez, tartalmában pedig kiegészíti azt, gyakorlati példákon keresztül mutatja be a konszolidált éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának összeállítási folyamatát, követve a konszolidált beszámoló készítésének menetét.

A példatár részben kidolgozott, részben kidolgozásra, megoldásra váró feladatokat tartalmaz. A példa sorszámánál a kidolgozás tényét az (M) jelzés mutatja, a megoldásra váró feladatot az (O) szimbólum jelzi.

A kötet jól hasznosítható mind a felsőfokú (ide értve a felsőfokú alapképzést – BA – és a felsőfokú masterképzést – MA – is), mind a középfokú szakmai vizsgákra történő felkészülés során. A példatár segítséget nyújt minden olyan vizsgára való felkészülésben, illetve oktatásban, amelynek az a célja, hogy a konszolidált éves beszámoló összeállításáról, annak részletes megvalósításáról, az azt alátámasztó könyvviteli ismeretekről adjon számot a felhasználó. A szakkönyv és példatár használata javasolható a könyvvizsgálói, valamint a mérlegképes oktatásban résztvevők számára is. Ehhez kapcsolódóan, az ismeretek ellenőrzése céljából a példatár 5. fejezete tesztkérdéseket és azok megoldásait is tartalmazza.

Ezen túlmenően a konszolidált éves beszámoló összeállításával foglalkozó, vagy az ahhoz történő adatszolgáltatással érintett gyakorló szakemberek, továbbá a konszolidált éves beszámolót felülvizsgáló könyvvizsgálók részére is hasznos és esetenként új ismereteket nyújt a szakkönyv és példatár. Ezt segíti elő különösen a példatár 6. fejezetében elhelyezett komplex, több évet átölelő konszolidációs esettanulmány.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

278 oldal

2010

A4

puhatáblás, ragasztókötött

978 963 638 360 2