Sándorné Új Éva

A kisvállalati adó alkalmazásának szabályai

Teljes ár: 3 200 Ft

Webshop ár: 2 880 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

Változóadójogi környezetünkben gyakran felmerül az adó- és számviteli szakemberek, valamint a cégvezetők, ügyvezetők, vállalkozók gondolataiban, hogy vajon melyik adónemet érdemes választani a rendelkezésre állólehetőségek közül. Melyik adónem esetén lehet törvényesen mérsékelni az adót finanszírozóforrást, nagyobb osztalékot szerezve ezáltal.

 

A kisadózóvállalkozások tételes adózási szabályainak várhatószigorítása miatt érdemes áttekinteni azt az adónemet, amely még igen komoly adómegtakarítást eredményezhet.

A könyv írásának adóéve (2020) igencsak különleges, hiszen több átmeneti intézkedést tartalmazókormányrendelet született tavasszal. Bízván abban, hogy ilyen típusúrendeletekre nem lesz szükség, ezért a koronavírus-helyzetre valótekintettel alkalmazott szabályok ebben a könyvben nem kerülnek bemutatásra.

A kisvállalati adózást tartalmazókiadvány a választási feltételektől kezdve az adótervezési kérdéseken át nagyon sok gyakorlati esetet mutat be, amelynek keretében több jogszabály pl. Számviteli törvény, Tao., Tbj., az Szja., a Htv. és a Kattv. szabályrendszere kerül összekapcsolásra. Ennek oka az, hogy segítse a döntést, érdemes vagy nem érdemes választani a kisvállalati adót, milyen áttérési és visszatérési szabályok vannak. További fontos kérdés, hogy hogyan kell az adóelőleget, az adóalapot megállapítani. Ez a feladat nem könnyű, hiszen az egyik adóalaprész a Tao. törvénnyel és a Számviteli törvénnyel, a másik adóalaprész az Szja törvénnyel és a Tbj.-vel került összekapcsolásra.

 

Az érintett Saldo tagszervezetek számára a kiadványt megküldjük!

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

136 oldal

2020

B/5

ragasztókötött

9789636385972