Fischer Ferenc

A kétpólusú világ 1945-1989

Teljes ár: 8 500 Ft

Webshop ár: 8 075 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

 

Utolsó példány!

Tankönyv és atlasz

A könyv a hidegháború nemzetközi kapcsolatainak, történetét a Kelet-Nyugat, Észak-Dél koordinátarendszerben ábrázolja forrásgyűjtemény, több, mint 250 térkép és ábra, valamint 60 színes tábla segítségével.

A kötet a hidegháború nagy nemzetközi folyamatairól ad átfogó képet, miközben a szerző a hatalompolitikai, katonai, stratégiai, gazdasági folyamatok univerzális, glóbusz-dimenziójú elemzésére törekedett. A szerző az 1945-1989 közötti nemzetközi kapcsolatok történetének ábrázolását a Kelet-Nyugat, Észak-Dél koordinátarendszerben helyezte el.

A könyv a figyelem tengelyébe az országtörténeteken átlépő kelet-nyugati konfrontációt, a domináns s nem csak európai színtéren zajlott szovjet-amerikai rivalizálást, a levegőben, a víz alatt, a szárazföldön s az űrben folytatott atomfegyverkezési verseny főbb mérföldköveit, a bipoláris világ születését, egymás ellen/mellett létezését és szétesését helyezte. A kötetben bővebb tárgyalást kaptak a geopolitikai, geostratégiai, hadászati, haditengerészeti kérdések, az Európán túlmutató globális összefüggések.
A könyv három történeti ismereteket közvetítő forma összekapcsolásával született meg. A monografikus részek a történeti folyamatok és összefüggések elemzését adják, a források mint dokumentumgyűjtemény, valamint a számos fekete-fehér ábra, karikatúra, illetve színes térképtábla, mint történelmi atlasz segíti a hidegháború történetének megértését. A kötetet egyetemi, főiskolai oktatók és hallgatót, történelemtanárok és felvételiző diákok is haszonnal forgathatják.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

456 oldal

2014

A/4

keménytáblás

9789639542853

Kapcsolódó kiadványok