Ágoston Krisztián, Bajusz Éva, Boros Sándor, Lőrincz Csaba, Szabó Gábor, Szabó József

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvény egységes szerkezetben, magyarázatokkal 2013

4 500 Ft (teljes ár)

2 250 Ft (webshop ár)

Kosárba

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvény egységes szerkezetben, magyarázatokkal című kiadvány immáron harmadik alkalommal jelenik meg, azzal a céllal, hogy – címét tükrözve – a jogalkalmazás számára magyarázatokat adjon, a szabályozás szerteágazó, alapjaiban mégis összefüggő viszonyaiban segítse az eligazodást.

A hatályos jövedéki adótörvény, 2003. december 28-ai kihirdetése óta közel nyolcszázötven alkalommal módosult. A módosulásokra részben az Európai Unió jogával való harmonizáció megteremtése, részben pedig a gyakorlati élet, az innováció és a technológia változásainak lekövetése érdekében került sor. A változások nem csupán a törvény szintjén következtek be, hanem azok a végrehajtási szintű szabályokra is kihatottak. E módosulások követése olyan próba elé állítja a jogalkalmazói oldalt, amely a változások okai, a szabályozás logikai összefüggései, illetve a kapcsolódó végrehajtási szabályok ismerete hiányában szinte teljesíthetetlen, és aminek következtében a jogalkalmazó a jogszabályban foglalt kötelezettségeinek képtelen lenne eleget tenni, vagy a jogszabály által biztosított lehetőségeinek kereteit megismerni.

A 2013-as kiadványban megjelennek a legújabb jogintézmények, mint például – a teljesség igénye nélkül – az utasellátó adóraktár, a légiutas-ellátási tevékenység, illetve a meglévő szabályok változásai, amelyek körében kiemelendő a mezőgazdasági adó-visszaigénylés, a bérfőzés vagy a zárjegyfel-használás szabályainak módosulása. E kiadványban a szerzők – ahol azt indokoltnak tartották – jelezték az elmúlt évtized adómérték változásai, sok esetben az adó alapjául szolgáló mennyiségi egységek változtatását is szemléltetve.

Tekintve, hogy jelen kiadvány a szabályozási környezet koherens összefüggésein túl a történeti, szak-mai kapcsolatok taglalására is nagy hangsúlyt helyez, ezért e kiadvány a gyakorlati szakemberek mellett, a szabályozással ismerkedő – nem csak – főiskolákon, egyetemeken tanulók számára is hasznos segítség lehet. Ugyanakkor a mindennapos gyakorlati életből merítve a szerzők azáltal is hasznos segítséget kívánnak nyújtani, hogy egyes szakmai kérdések kapcsán kialakított véleményeket is közölnek, melyek tekintetében hangsúlyos, hogy azok a körülírt, de tényállásszerű pontossággal nem vázolt eset kapcsán kerültek kialakításra, így jelen formájukban kizárólag az eligazodást és megértést szolgálják, ugyanakkor nem kötelező érvényűek a jogalkalmazókra.

A kiadványban a vastagon szedett bekezdések jelzik a törvény szövegét, a „normál” betűtípusok pedig a szakértői kommentárokat, illetve ezektől való megkülönböztethetőség érdekében dőlt betűvel szedve az egyes szakmai kérdések kapcsán közölt szakmai véleményeket.

A kiadvány a kézirat lezárásának időpontja szerinti – 2013. július 1. – törvényállapotot tükrözi.

 

Szerezze be az ellenőrzési időszakban még használatos jövedéki kommentárokat is - akciós 4.000 Ft-os áron a 2011 és 2012. évi kiadványokat:

JÖT 2011 - 2.150 FtJÖT 2012 - 1850 Ft

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

672 oldal

2013

A/4

ragasztókötött

Kapcsolódó kiadványok