Körmendi Lajos, Tóth Antal

A controlling alapjai

3 990 Ft (teljes ár)

3 591 Ft (webshop ár)

Kosárba

A XXI. századunk társadalmi, gazdasági és kulturális környezetének állandóan változó és sok esetben turbolens módon felgyorsuló igényeit, a szervezetek stratégiai menedzsmentje ma már az operatív irányításhoz hasonlóan csak mintegy „naprakész” odafigyeléssel és alapos döntés előkészítéssel valamint rugalmas és gyors szabályozással képes felismerni, befogadni, valamint érdemben kezelni. Ezzel magyarázható, hogy a vezetési, irányítási munkákon belül a döntés előkészítésben és a működés szabályozásban alapvető szerepet játszó controllingrendszernél – az operatív controlling alrendszer mellett – mindinkább meghatározó tényezővé válik a stratégiai controlling alrendszer is.

A stratégiai controlling alrendszerrel szinte azonos időben, a szervezeti controllingrendszer integráns elemeiként, kifejlődtek a szervezetek részfolyamatait támogató, speciális controlling részrendszerek, így; a minőségcontrolling, a humáncontrolling, az ökocontrolling, a pénzügyi controlling stb.

Könyvünkben a controllingrendszer ezen újszerű kihívásaira kívánunk mind megalapozottabb választ adni. Az alapvetésekben most is valljuk Dr. Horváth Péter controlling megközelítéseit, viszszatükrözve azokat a globalizált hazai piacgazdaság viszonyai között való gyakorlati alkalmazásokban.

Továbbra is tudományos igényű controlling módszertant kívánunk adni a szervezetek stratégiai és operatív irányítási munkájához, segítve ezzel a vállalkozások versenyképességét.

Reményeink szerint – a controlling módszertan didaktikus szerkesztésével – jelen könyvünk is megfelelő szakmai háttéranyagként fog szolgálni elsősorban a felsőoktatási intézmények, a vezetőképző stúdiumok, valamint a középfokú és felsőfokú controlling szakmai képesítést adó tanfolyamok hallgatói számára.  

A szerzők

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

184 oldal

2016

B5

Ragasztókötött

9789636385163

Kapcsolódó kiadványok