Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Konszolidáció Elmélet, módszertan, gyakorlat

Ár:
9.110 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
második, átdolgozott kiadás
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A kézirat lezárásának dátuma: 2020. március 15.

A „Konszolidáció – Elmélet, módszertan, gyakorlat" második, átdolgozott kiadása a vállalatcsoportok összevont (konszolidált) éves beszámoló készítésével kapcsolatos szabályait és azok gyakorlati megvalósíthatóságának módszereit mutatja be, elsősorban a hazai szabályozást alapul véve.

A könyv a konszolidáció egyes lépéseinél először az elméleti ismereteket fejti ki, majd rögtön ezt követi az azok gyakorlati elsajátítását segítő feladatok bemutatása. Utóbbiak egyre nehezedő és gyakorlatiasabb jellege támogatja a könyv minél szélesebb körű alkalmazhatóságát. A feladatokat tartalmazó fejezetrészek részben kidolgozott, részben kidolgozásra, megoldásra váró példákat tartalmaznak, kiegészítve tesztjellegű kérdésekkel is.

A kiadvány felépítése igazodik a konszolidált éves beszámoló készítésének gyakorlatban kialakult, időben és logikailag egymást követő lépéseihez, így vezetve végig az olvasót a konszolidált éves beszámoló előkészítő munkálataitól egészen a beszámoló nyilvánosságra hozataláig.

Mindezek alapján a szerzők ajánlják a kötetet mindazon gyakorlati szakembereknek, akik e témakörrel foglalkoznak (akár mint az anyavállalat, akár mint a konszolidációs körbe tartozó vállalkozások munkatársai, akár mint a konszolidált éves beszámolók könyvvizsgálói), továbbá mindazoknak, akik egyelőre ugyan nem foglalkoznak e területtel, de szeretnének részletesen megismerkedni a számvitel e hihetetlenül izgalmas és egyre fontosabbá váló területével, egy tudományos igényességgel megírt, de egyben gyakorlati megoldásokat is tartalmazó szakkönyv segítségével.

A szerzők a könyv megírása és tematikájának kialakítása során figyelembe vették a felsőoktatás alap- és mesterképzésének képzési és kimeneti követelményeiben meghatározott kompetenciák szükséges ismeretanyagát, valamint a mérlegképes és okleveles könyvvizsgálói képzésben résztvevő hallgatók igényeit.

Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 612

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 03. 30.
Minden fejezet végén vannak példák és tesztfeladatok megoldással,
így az elmélet mellett a gyakorlást is biztosítja.