Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kommentár a társadalombiztosításról szóló törvényhez

Ár:
8.770 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Az új Társadalombiztosítási törvény kommentárja.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvényt 2019. december 11-én fogadta el az Országgyűlés, és 2020. július 1-jén lépett hatályba (a továbbiakban: új Tbj.) Az új Tbj. a magyar társadalombiztosítás összefoglaló lex generalis törvénye, amely hatályon kívül helyezi nemcsak a most hatályos, a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvényt (a továbbiakban: Tbj.), hanem annak végrehajtó rendeletét is, a társadalombiztosítás egészségbiztosítást és nyugdíjbiztosítást érintő lex specialis törvényei viszont hatályban maradnak. Kommentárunk az új jogszabályt veszi tüzetesebben górcső alá.

Szerzők, megjelenési információk

A kommentár szerzői a törvény megalkotásáért és a kapcsolódó jogértelmezési kérdések megválaszolásáért felelős Pénzügyminisztérium Személyi jövedelemadó és Járulékszabályozási Osztályának munkatársai.

  • Dr. Gergely Katalin (vezető-kormányfőtanácsos, Személyi jövedelemadó és Járulékszabályozási Osztály, Pénzügyminisztérium; megbízott oktató, Károli Gáspár Református Egyetem állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék) 
  • Dr. Kiss Zoltán (osztályvezető, Pénzügyminisztérium, Személyi jövedelemadó és Járulékszabályozási Osztály)

A kézirat lezárásának dátuma: 2020. augusztus 19.

A Kommentár a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvényhez című kiadványt ajánljuk minden, a társadalombiztosítás egészségbiztosítási, vagy nyugdíjbiztosítási ágazatában dolgozó szakembernek, illetve azon adózási szakembereknek, akiknek munkája során biztosítási kötelezettség elbírálásával, társadalombiztosítási ellátásra való jogosultsággal, vagy járulékfizetéssel kapcsolatos kérdések merülnek fel. A kommentár a 2020. július 1-jén hatályba lépett, a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvény részletes magyarázatát tartalmazza, amely számos új szabállyal, jogintézménnyel bővült a korábbi szabályozáshoz képest, így a kiadvány különösen hasznos az új rendelkezések megismeréséhez.

A kommentár segít eligazodni a társadalombiztosítás alapvető kérdéseiben, tisztázza a kapcsolódó fogalmakat, bemutatja a társadalombiztosítás ágait és fő szerveit, a társadalombiztosítási jogviszonyt, a társadalombiztosítási ellátások körét. Segítségül szolgál a biztosítási jogviszony fennállásnak elbírálásában, a biztosítási időszak meghatározásában, illetve útmutatást ad több biztosítási jogviszony fennállásának kezelése kérdésben is, emellett tartalmazza a járulékfizetési rendelkezések részletes és gyakorlatias bemutatását, továbbá a járulékalap meghatározásának ismertetését pontról pontra, példákkal illusztrálva. A kiadvány hasznos információkkal szolgál az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetéssel összefüggésben, ismerteti a megállapodások intézményét, valamint a társadalombiztosítási kötelezettségeket teljesítésének részletszabályait.

A kommentár szakaszonként tárgyalja az egyes rendelkezésekkel összefüggő tudnivalókat, kiemelt figyelmet fordít az új elemekre, példákkal segíti az egyes rendelkezések megértését, továbbá tartalmazza az egyes szabályokhoz kapcsolódó joggyakorlatok ismertetését is.

Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 328
Kötés típusa keménytáblás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!