Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ellenőrzési esettanulmányok

Ár:
3.950 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Esettanulmányok, izgalmas és tanulságos példák, ami segíti a felkészülést az ellenőrzési, felügyeleti, könyvvizsgálói szakmára.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A szerző a gazdasági bűncselekmények, csalások, csődök, felszámolások, adóellenőrzések, vagyonértékelések, átvilágítások, véletlen és szándékos könyvelési hibák, valamint könyvvizsgálati kockázatok olyan gyakorlati eseteit mutatja be, amelyekkel kapcsolatban maga az élet bizonyította be az ellenőrzés fontosságát. Célja, hogy a számos elgondolkodtató, megtörtént, illetve fiktív esettanulmány érdekes, izgalmas és tanulságos példáit feldolgozva segítse a felkészülést az ellenőrzési, felügyeleti, könyvvizsgálói szakmára, hangsúlyozza a tisztesség és becsület fontosságát, illetve erősítse a szakma iránti elkötelezettséget, az erkölcsi tartást, a hitet és a hivatástudatot.

Mind a társadalom, mind a törvényhozás arra törekszik, hogy ami a közzel, közélettel kapcsolatos, az egyben nyilvános és ellenőrizhető is legyen. Az elszámoltathatóság előfeltétele az átláthatóság, a közzétételé pedig a belső és külső kontrollok léte, a közzétételre kerülő információk ellenőrzöttsége. Vannak országok, ahol állampolgári kötelesség és teljesen elfogadott gyakorlat, hogy ha valaki a közéletet sértő, törvénytelen magatartással, csalással, sikkasztással, pozícióval való visszaéléssel, korrupcióval vagy pénzmosásra utaló jelekkel találkozik, akkor azt jelzi a vezetés, a tulajdonosok és/vagy a hatóságok, felügyeletek felé. Ezekben a kultúrákban egyértelmű, a közélet megtisztulásához mindenkinek hozzá kell járulni valamivel. A szerző meggyőződése, hogy hazánk versenyképessége és gazdasági mutatói az elmúlt évekre jellemző magas korrupciós kockázatok csökkentése nélkül nem javíthatóak.

Kiadás éve 2020
Méret A/4
Oldalszám 224
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!