Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ellenőrzések, önellenőrzések számviteli elszámolása

Ár:
5.700 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Számvitel, Tao, KIVA, ÁFA
Példák, esettanulmányok
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Példák, esettanulmányok

A könyvelés, az adómegállapítás során a leggondosabb munka mellett is előfordulhat tévedés, melyet természetesen javítani kell.

A feltárt hibák javítására vonatkozó előírások terén az elmúlt években nem voltak ugyan érdemi módosítások, de a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy főleg a feltárt hibák miatti háromoszlopos beszámolókészítés, az ÁFA bevallásban elkövetett tévedések, hibák javításával kapcsolatos teendők – lévén, hogy ezek nem képezik a mindennapos könyvelői munka részét – gondot okoznak az adózással, számvitellel, könyveléssel foglalkozók számára.
Ezért ebben a könyvben segítséget szeretnénk nyújtani az ellenőrzési megállapításokhoz kapcsolódó jogszabályi előírások értelmezésében, az ellenőrzések során feltárt hibák értékelésében, a helytelen elszámolások feltárásainak minősítésében és eligazítást nyújtani a hibajavítások könyvelésére, illetve a beszámolóban történő bemutatására vonatkozóan.
A hangsúlyt az előző éveket érintő önellenőrzésre helyeztük, de segítséget jelenthet a külső ellenőrzéssel foglalkozó, hatóságok által tett megállapítások számviteli elszámolásában is.
Az önellenőrzéseket végző, hatósági ellenőrzésben közreműködő számviteli szakemberek munkáját szeretnénk segíteni azzal, hogy sok-sok példán keresztül mutatjuk be azokat a szabályokat, melyeket a feltárt hibák számviteli javítása során be kell tartani.

Továbbá szeretnénk segítséget nyújtani abban is, hogy az egyre bonyolultabbá váló ÁFA-val kapcsolatos előírások, számlaadat szolgáltatások rendszerében a hibajavítás terén is könnyebben eligazodjon az adózó.

Reméljük, hogy kiadványunk a könyvelőkön kívül az ellenőrzéseket végző ellenőröknek, a feltárt hibák minősítésével foglalkozóknak, továbbá a számviteli és pénzügyi ismeretek elsajátítását célul kitűző szakemberek számára is hasznos segédlet lesz.

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2022
Méret B/5
Oldalszám 212
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!