Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bevezetés a konfliktus rendszerelméletébe és a konfliktusmegoldásba

Ár:
3.300 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A szerző mostani könyvében rendszerelméleti szempontból vizsgálja a különféle konfliktusokat, és azt igyekszik megvilágítani, milyen logikát követnek a pszichés és szociális folyamatok a konfliktusok során.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Mik azok a konfliktusok?

A kérdést sokkal nehezebb megválaszolni, mint ahogy az első látásra tűnhet. Pedig elég csak kézbe venni egy napilapot, és máris válaszok garmadája kínálkozik, amelyek a konfliktus fogalmát nemzetek és népcsoportok közötti összetűzésekkel, évekig vagy akár évtizedekig elhúzódó háborúkkal, katonai büntetőakciókkal, tárgyalásokkal hozzák kapcsolatba. Igen ám, de az egyének csoportjai közötti nézeteltérések is konfliktusoknak számítanak, például amikor a munkaadó és a szakszervezetek vitába keverednek egy bértárgyaláson.

Rendszerelméleti szempontból a konfliktus a kommunikáció egy bizonyos formája, amely önálló rendszerként jön létre.

Fritz B. Simon ebben a könyvében rendszerelméleti szempontból vizsgálja a különféle konfliktusokat, és azt igyekszik megvilágítani, milyen logikát követnek a pszichés és szociális folyamatok a konfliktusok során.

A konfliktus okainak, funkciójának és megoldásának kérdése nem csupán a konfliktusok rendezéséhez visz közelebb, de segítséget is nyújt a résztvevőknek eldönteni, mitévők legyenek. A kívülálló tanácsadó vagy közvetítő számára pedig szintén áttekinthetőbbé és könnyebben megoldhatóvá teszi a konfliktusokat.

A könyv célja, hogy útmutatót és tanácsokat adjon, hogyan vethetünk véget a konfliktusoknak.

Kiadás éve 2019
Méret 12,5 * 19 cm
Oldalszám 152
Kötés típusa puhatáblás, ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!