Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az adó- és vámhatósági ellenőrzések komplex rendszere

Ár:
7.690 Ft
Elérhetőség: Utolsó 1 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 990 Ft
Vám- és pénzügyőr hallgatók, adóigazgatási szakirányon tanuló hallgatók, adózók, adózókat képviselő adótanácsadók, könyvvizsgálók, ügyvédek számára ajánljuk.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A pénzügyi jog hagyományosan három fő területet fog át: az adójogot, az államháztartás jogát (költségvetési jogot), valamint a pénz- és tőkepiac jogát. Ezen belül – nézetünk szerint – az adójog önálló diszciplínaként is megállja a helyét, tekintve, hogy az állam költségvetési bevételeinek több mint 80%-át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mint állami adó- és vámhatóság szedi be, és ezt a hatósági munkát széles körű anyagi jogi és eljárásjogi norma szabályozza. 

Az adóbeszedésben az önkéntes jogkövetés működésén túl jelentős szereppel bír az adóhatóság ellenőrzési tevékenysége. A NAV ellenőrzési tevékenységében számos olyan terület van, amely egyéb közigazgatási hatósági területekkel is összefonódásban áll, és az állampolgárok, gazdálkodó szervezetek széles körét érinti. Gondoljunk itt a klasszikus adóellenőrzéseken túl a fémkereskedelmi ellenőrzésekre, az EKÁER ellenőrzésekre, a jövedéki ellenőrzésekre, a vámellenőrzésekre, a NAV hatáskörébe tartozó szabálysértések ellenőrzésére, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból származó egyes támogatások ellenőrzésére. Ezt a rendkívül széles és szerteágazó, egymástól sok tekintetben elkülönülő, de mégis több szálon egymáshoz kapcsolódó ellenőrzési munkát mutatja be a kiadvány.

Célja, hogy átfogó tájékoztatást nyújtson a NAV komplex ellenőrzési tevékenységéről, összefoglalja és érthetővé tegye az állami adó- és vámhatóság ellenőrzési tevékenységét meghatározó jogi szabályozást.

A kötet tartalma elősegíti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzésén belül a vám- és pénzügyőr hallgatók, valamint a közigazgatás-szervező alapszak adóigazgatási szakirányán tanuló hallgatók számára az adó- és vámhatósági ellenőrzés komplex rendszerének megértését, továbbá elősegíti az adózók (magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek) és az adózókat képviselő adótanácsadók, könyvvizsgálók, ügyvédek számára a NAV által végzett ellenőrzések és az azokat szabályozó jogi normák szövevényében történő eligazodást.

Kiadás éve 2022
Méret B/6
Oldalszám 374
Kötés típusa puhatáblás, ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!