Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adózási ismeretek alkalmazása

Ár:
7.680 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Példatár mérlegképes könyvelők részére
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Példatár mérlegképes könyvelők részére

Egyre inkább felértékelődik az a tudás, amely az adó jogszabályok gyakorlati alkalmazását segíti elő. A kiadvány célja az adózási alapismeretek összefoglalása, a bonyolult összefüggések érthetővé tétele.

A példatár a gyakorlati élet tipikus, gyakran ismétlődő adózási helyzeteit dolgozza fel. A könyv a főbb adónemeknél a vonatkozó törvény felépítését követi, és a nehezebben értelmezhető, megoldható esetekre mintapéldákat tartalmaz. Az adójogszabályok megértése és alkalmazása nem könnyű, ezért a feladatgyűjtemény a számításos példák részletes megoldásait is leírja. A megoldások elméleti eligazításokat és a vonatkozó jogszabályi helyre történő hivatkozásokat is tartalmaznak, ezáltal megkönnyítik az adózás rejtelmeiben való eligazodást.

A könyvhöz egy tanulásgyorsítási céllal készült adózási fogalomtár is tartozik, amely hasznos segítőtársa lehet annak, aki még csak most ismerkedik ezzel a tudománnyal.

Az „Adózás ismeretek alkalmazása" című könyv szisztematikus felépítésű. A könyv erőssége, hogy a feladatok úgy követik egymást az egyszerűtől a legbonyolultabbig, hogy azok megoldásával az adózási összefüggéseket és a hozzájuk kapcsolódó alapvető ismeretanyagot teljes egészében el lehet sajátítani.

A tankönyv és példatár segítséget nyújthat mindazoknak, akik most kezdik elsajátítani az adózás tudományát. A könyv azonban nem csak nekik szól, hanem azoknak is, akik már rendelkeznek több-kevesebb adózási ismerettel. 

Kiadványunkat elsősorban oktatási célra szántuk, de bárki sikerrel használhatja, aki tudásának fejlesztésére vállalkozik. A feladatgyűjteményt egyaránt ajánljuk főiskolásoknak, egyetemistáknak, ügyintézői, szakügyintézői, mérlegképes könyvelői- és adótanácsadói szakvizsgára készülőknek, és mindazoknak a gyakorlati szakembereknek is, akik munkájuk kapcsán adózással kapcsolatos feladatokat is ellátnak.

Bízunk abban, hogy kiadványunk hasznos segítőtársa lesz az oktatóknak, a felsőfokú pénzügyi tanulmányokat folytatóknak, bármilyen szintű adózási vizsgára készülőknek, a tudásukat szinten tartani vagy elmélyíteni kívánó gyakorló szakembereknek és a témával most ismerkedőknek.

Kiadás éve 2019
Méret B/5
Oldalszám 592
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

3.00
1 értékelés
(0)
(0)
(1)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2022. 06. 10.
Sajnos nem tudok csupa jót mondani a könyvről. Szuper, ahogy összefoglalja az adókról való fő tudnivalókat, átfogó feladatokat is ad, a megoldásokban pedig tök jók a magyarázatok. Sajnos viszont akadnak benne hibák szép számmal. Az még nem is olyan zavaró, hogy a feladaton belül van egy-egy ismétlés. Az már kellemetlenebb, hogy a feladat megfogalmazása itt-ott hiányos, pl. hiányzik az "éves" szó elől a szám. Találjuk ki, hány évvel is kell számolnunk. Vagy éppen hiába ütöm be 3 számológépbe is a számokat, amiket a megoldás ír, mindegyik ugyanazt mutatja, és nem azt a számot, amit a könyvben kihoztak végeredménynek. Milyen lenne a könyv, ha nem lektorálják 5-en is. Sajnos 2019 óta nem frissítették a kiadást, így a megoldások már csak irányadóak lehetnek, vagy éppen semmi közük a jó megoldáshoz. Lásd, négy gyermekes anyák adókedvezménye. Összefoglalva, ez jó könyv lehetett valamikor évekkel ezelőtt, ha a kisebb hibáktól eltekintünk. Most már kevésbé használható :(