Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adótan és adóeljárás - második, átdolgozott kiadás

Ár:
8.370 Ft
Elérhetőség: Utolsó 1 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 990 Ft
Adózás rendszerének, alapfogalmainak és az adóeljárási szabályozásnak áttekintése a jogi egyetemi szintű pénzügyi jogi oktatás igényei szerint.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Jelen kötet célja az adózás rendszerének, alapfogalmainak és az adóeljárási szabályozásnak áttekintése a jogi egyetemi szintű pénzügyi jogi oktatás igényei szerint. Ennek megfelelően a szerzőknek nem célja a szabályozás minden egyes részelemének bemutatása, hanem sokkal inkább egy alapos fogalomtisztázó és átfogó rendszertani elemző módszert követve, a téma egyes elemeinek működését és összefüggéseit szeretnék megismertetni az olvasókkal. A kötet elsődlegesen egyetemi tankönyvként való felhasználási céllal készült, amelyben azonban a szerzők nem pusztán a hazai szabályozás leírására törekedtek, hanem a releváns helyeken kitértek a nemzetközi és európai uniós szabályozásra, illetve az alkotmánybírósági, valamint a hazai és uniós bírósági gyakorlatra is.

A kötet azok számára is hasznos szakkönyvként használható, akik egyetemi tanulmányaik befejezését követően is adójoggal kívánnak foglalkozni, akár adóhatósági, akár más jogalkalmazói területen.

Részletes ismertető

A pénzügyi jog egyetemi szintű oktatása hagyományosan három nagy témakört fog át: az adójogot, a költségvetési jogot, valamint a pénzügyi és befektetési intézményrendszer szabályozásának témakörét. Az olvasó jelen kötettel egy pénzügyi jogi egyetemi tankönyvsorozat első, az adójogi alapfogalmakat és az adóeljárás szabályozását bemutató kötetét tartja a kezében.

Az egyetemi szintű oktatásban arra kell a pénzügyi jog oktatóinak törekedni, hogy e rendkívül széles és szerteágazó, egymástól sok tekintetben elkülönülő, de mégis legalább ugyanannyi ágon egymáshoz kapcsolódó szabályrendszerbe egy alapos és logikusan felépített betekintést nyújtson a hallgatóknak.

Jelen kötet bemutatja az adójog nemzetközi és hazai történeti fejlődését, az adótan keretében az adórendszer egyes elemeit és belső összefüggéseit, valamint az adóeljárás szabályozásának rendszerét.

A kötet szerzői a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és államtudományi Kar Pénzügyi Jogi Tanszékének oktatói, akik immár közel negyedszázados tapasztalatot gyűjtöttek össze a pénzügyi jog oktatása terén, és elérkezettnek látták az időt, hogy e tapasztalatoknak legjobban megfelelő, és egyúttal hallgatóik felkészülését legjobban segítő tankönyvsorozatot indítsanak útjára. A pénzügyi jog oktatása során általános tapasztalat, hogy a téma terjedelme, összetettsége és részletessége különleges megközelítést tesz szükségessé. E különleges megközelítés azt jelenti, hogy nem lehetséges és nem is célszerű az egyes résztémakörök minden egyes részelemét beemelni a tananyagba. Az oktatás célja sokkal inkább az, hogy a három nagy témakör, az adójog, a költségvetési jog és a pénzügyi és befektetési szabályozás alapvető elemei, fogalmai és belső rendszertani összefüggései kerüljenek a fókuszpontba és ezáltal a hallgatók megismerjék azon szabályozási struktúrák működését, amelynek részleteiben, gyakorlati munkájuk során már ők is kellő biztonsággal el tudnak igazodni.

Kiadás éve 2023
Méret B/5
Oldalszám 202
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!