Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatelemzés IBM SPSS Statistics megoldások alkalmazásával

Ár:
3.900 Ft
Elérhetőség: Utolsó 8 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
Az SPSS, illetve IBM SPSS Statistics programrendszer a világ egyik legelterjedtebben használt statisztikai elemző programrendszere. Tanulja meg a használatát!
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Az SPSS, illetve IBM SPSS Statistics programrendszer a világ egyik legelterjedtebben használt statisztikai elemző programrendszere. Az adatelemzés a statisztika (matematika, valószínűségelmélet és más területek) által kidolgozott elméleti megközelítéseket feladatra, problématípusra szabott eljárásokba sűríti.

Az adatelemzés természetesen megvalósulhat egyéni megoldási konstrukciók (például Excel-megoldások) alkalmazásával is. Ez azonban bármennyire is hiteles, szakmailag megalapozott, mégis esetleges, hiszen nem egyetlen megoldási út választható, az sem biztos, hogy mindig helyes. Az eredmények összehasonlíthatósága, azonos alapon való értelmezhetősége összevethetősége kétséges, ezért legtöbbször és leghitelesebben az adatelemzés erre a célra kidolgozott programcsomagokkal valósul meg.

A könyvben a szerző egyfelől megoldást kíván adni bizonyos adott problémák megválaszolását segítő elemzési megoldásokra, másfelől segít a megoldások elemzésében, interpretálásában is. A könyvben megtalálhatók olyan kérdések magyarázatai, amelyekre eddig kevesen adtak választ, s megtalálhatók a mintául szolgáló – megoldás tekintetében útmutató – értelmező elemzések is. A kiadvány elsősorban a főiskolai, egyetemi hallgatók számára tankönyvnek íródott.

Reméljük azonban, hogy a diákok mellett a könyvet haszonnal forgatják majd szakemberek is, akik munkájukban az adatelemzés módszereinek gyakorlati alkalmazása során feladataik megoldásához módszertani és számítógépes támogatást keresnek!

Kiadás éve 2015
Méret B/5
Oldalszám 390
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!