Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A végelszámolási eljárás és a felszámolási eljárás munkajogi feladványai

Ár:
3.100 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A kiadvány kiemelten a versenyszféra munkáltatóit érintő végelszámolás és felszámolás munkajogi feladványaival foglalkozik.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A kiadvány kiemelten a versenyszféra munkáltatóit érintő végelszámolás és felszámolás munkajogi feladványaival foglalkozik.

Vannak olyan időszakok, amikor a gazdaság és a társadalom széles körét érintő válság okán a végelszámolási és felszámolási eljárások száma hirtelen megnő, ezért most még a szokásosnál is aktuálisabb ez a téma.

A végelszámolás és a felszámolás munkajogi feladatainál az alapvető nehézséget az adja, hogy a munkajog anyagi jogi szabályait az Mt., a munkajogi igények érvényesítésével kapcsolatos eljárási szabályokat a Pp., a végelszámolás eljárási szabályait a Ctv., a felszámolási eljárás szabályait pedig a Csődtv. taglalja.

Mindegyik jogszabály külön logika szerint épül fel, sajátos fogalomhasználattal, és az azokat alkalmazó bíróságok is eltérő módon működnek. Tehát nem csupán a szabályok átlátása, de azok együttes és gyakorlatias alkalmazása is kihívást jelent az eljárás alatt álló munkáltató, az érintett munkavállalók, illetve sokszor a végelszámoló és felszámoló számára is.

Arra ugyan nincs lehetőség, hogy a kézikönyv keretei között valamennyi fent nevezett jogszabályt kimerítően ismertessük. Viszont a szerző arra törekedett, hogy a végelszámolással és felszámolással összefüggésben felmerülő munkajogi feladatok megértéséhez egy alapvetést és iránymutatást adjunk a jogszabályi előírások és a joggyakorlat tükrében.

A könyv elsősorban gyakorlati alkalmazáshoz készült, közérthető nyelven annak reményében, hogy munkáltatók, munkavállalók, de akár jogi szakmai felhasználók is haszonnal tudják majd forgatni. A munkajogi és eljárásjogi jogszabályok, valamint a több évtizedes gyakorlatot felölelő esetjog feldolgozásával igyekszik a Saldo kiadvány támogatást nyújtani a praktikus megoldásokhoz.

 

Az érintett Saldo tagszervezetek számára a kiadványt megküldjük!

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 88
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!