Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#vállalatirányítás

A társaságirányítás számviteli és pénzügyi tényezői

Ár:
7.670 Ft
Elérhetőség: Utolsó 6 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft

Hatékony társaságirányítás a vállalati stratégiai célok szolgálatában - a pénzügyi beszámolás, a nem pénzügyi információk közzététele, a belső ellenőrzés és a könyvvizsgálat szerepe

Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Hatékony társaságirányítás a vállalati stratégiai célok szolgálatában - a pénzügyi beszámolás, a nem pénzügyi információk közzététele, a belső ellenőrzés és a könyvvizsgálat szerepe

A mű meggyőzően bizonyítja, hogy a hatékony társaságirányítás hozzájárul a vállalati stratégiai célok eléréséhez és pozitív hatást gyakorol a társaságok teljesítményére.

A szerző magyar nyelven egyedülálló módon, átfogóan tárgyalja a társaságirányítás számviteli, vállalati gazdaságtani, menedzseri és pénzügytani vonatkozásait. 

A könyv több tudományszak metszési síkjában helyezkedik el, s egyaránt merít a vállalati gazdaságtan, a vezetés-szervezés és a vállalati pénzügy tudás anyagából.

Nagy értéke az összefüggések nemzetközi fókuszba helyezése, a külföldi legjobb gyakorlatokra történő hivatkozás, a haladó elvi és gyakorlati modellek beépítése. 

A mű hét fő részből áll. Tárgyalt témakörök:

  • a társaságirányítás fogalmi-, elvi- és szabályozási háttere
  • a társaságirányítás belső és külső tényezői, a pénzügyi beszámolás, a belső ellenőrzés és a könyvvizsgálat intézményi keretei
  • a társaságirányítás szabályozása
  • a társaságirányítási kontroll, a pénzügyi beszámolás és ellenőrzés összefüggései
  • a pénzügyi beszámolás szerepe
  • a pénzügyi és üzleti közzététel minőségének növelése
  • a társaságirányítás ellenőrzési összetevői, ennek részeként a szerző foglalkozik a független igazgatók és az audit bizottság funkcióival, a belső ellenőrzés szerepével, s a jog szerinti könyvvizsgálattal

 
A magas színvonalú pénzügyi beszámolás és a minőségi könyvvizsgálat hozzájárul a pénzügyi infrastruktúra erősítéséhez, és ez által csökkenti a pénzügyi összeomlások és válságok kockázatát, valamint az összeomlásokhoz és válságokhoz fűződő negatív gazdasági kihatások esélyét. Másrészt a pénzügyi számviteli információk magas színvonala és megbízhatósága ösztönzőleg hat a külföldi befektetésekre, és elősegíti a banki finanszírozás költségeinek csökkentését. A magas minőségű közzétett beszámoló és könyvvizsgálata hozzájárulnak mind a jelenlegi, mind a jövőbeli befektetők döntéseinek jobb megalapozásához, a tőke költségének csökkentését és az erőforrások jobb elosztását eredményezve. Az utóbbi tényezők a gazdasági teljesítmény növelése irányába hatnak. Végül támogatást nyújtanak a gazdasági integráció növeléséhez mind regionális, mind pedig globális szinten.
 
A közzétett pénzügyi beszámolási információk tartalma és megbízhatóságán túl globalizált világunkban egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a nem pénzügyi információk közzététele.

A nem pénzügyi és a sokszínűséggel kapcsolatos információk közzététele segíti a társaság üzleti tevékenységének, a társasági politikáknak és teljesítményeknek a környezeti és etikai standardok tükrében történő megmérettetését. A társaság üzleti modelljéről és stratégiájáról szóló információk olyan értéket adnak hozzá a pénzügyi információkhoz, amelyek elősegítik a társaság eredmény és cash-flow potenciáljának megbecsülését. Az utóbbi jelentések által megkövetelt nagyobb átláthatóság várhatóan mind pénzügyi, mind nem pénzügyi értelemben javítja a vállalatok teljesítményét. Idővel ez stabilabb növekedést és foglalkoztatottságot eredményez, továbbá növeli a bizalmat az érdekeltek körében. A vállalkozások átláthatóbb vezetése emellett jelentős hozzájárulást képvisel a vállalatok társadalmi felelősségének erősítése terén és összhangban áll a hosszabb távú befektetésekkel is.  A nem pénzügyi információk közzététele azáltal, hogy összekapcsolja a hosszú távú profitabilitást a társadalmi igazságossággal és a környezetvédelemmel, valóban létfontosságú a fenntartható globális gazdaság felé való elmozdulás szempontjából.

A szakkönyv főként a tőzsdén jegyzett részvénytársaságokra, s nagyobb társaságokra fókuszál, a bemutatott megközelítések és következtetések azonban más vállalatok számára is iránymutatásul szolgálhatnak. A könyv tartalma hasznos eszköz lehet vállalati vezetők, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok, számvitellel foglalkozó szakemberek, könyvvizsgálók számára, s felsőoktatásban részt vevő hallgatók tananyagaként is.

Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 332
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!