Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#intézmény   #jog   #pénzügy

A pénzügyi jog alapintézményei

Ár:
9.000 Ft
Elérhetőség: Utolsó 1 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 990 Ft
A kötet célja a pénzügyi jog szerteágazó, horizontális és vertikális szinten is tagolt szabályozásának átfogó, tudományos igényességű, rendszerező feldolgozása.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A kötet célja a pénzügyi jog szerteágazó, horizontális és vertikális szinten is tagolt szabályozásának átfogó, tudományos igényességű, rendszerező feldolgozása. Ennek szem előtt tartásával a pénzügyi jog szabályait alapvetően két részre bontva dolgozza fel: a fiskális (költségvetési és adójog), majd a nem fiskális jogot (monetáris ügyek és a pénzügyi piac joga) tárgyalja. A pénzügyi jog folyamatosan változó természetére is tekintettel nem a technikai szintű tételes jogi rendelkezéseket rendszerezi, hanem az egyes pénzügyi jogi területek elméleti, elvi és dogmatikai alapjainak összefoglalását célozza, így a pénzügyi jogi területen hosszabb időtávon is hasznosítható ismereteket, egyúttal elméleti segítséget nyújt a bonyolult és többszintű joganyagban való biztonságos eligazodáshoz. 

Mindezek mellett a könyv reagál a pénzügyi jogi szabályozás átalakulására olyan módon is, hogy kiemelten megjelenik benne a nemzetközi pénzügyi jogi, az európai uniós, valamint a nemzeti jogalkotás rendszere, egymásra gyakorolt hatásuk. Ugyanakkor ott, ahol ennek jelentősége van, a dogmatikai elemzéssel párhuzamosan hangsúlyt fektet az „élő” joggyakorlat – az uniós és a hazai bírósági gyakorlat – elméleti, elvi jelentőségű tételeire, megállapításaira is.

Az alkotóközösség tagjai nyolc pénzügyi jogot oktató egyetem munkatársai (Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Debreceni Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem). A kötet két lektora az MTA doktora, tanszékvezető egyetemi tanárok, a harmadik lektor pedig pénzügyi jogi tanszék vezetője.

Kiadás éve 2022
Méret B/5
Oldalszám 752
Kötés típusa cérnafűzött, keménytáblás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!