Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve I.

Ár:
2.755 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A könyv a munkaviszony megszűnéséhez, illetve megszüntetéséhez kapcsolódó gyakorlati tennivalókat foglaljuk össze.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A gazdasági életben meghatározó szerepet betöltő munkaviszony a munkáltatók és a munkavállalók közös akaratából létrejött olyan jogviszony, melyben a felek közös megegyezésük alapján, egymás érdekeit szem előtt tartva élik mindennapjaikat. Mind a munkáltatónak mind pedig a munkavállalóknak alapvető érdeke a mindkettőjük számára előnyös feltételek fennállása mellett fennálló munkaviszony fenntartása. A felek között fennálló jogviszonyt szabályozó a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) a felek között fennálló jogviszony felszámolását törvényi keretek között szabályozza, megakadályozva ezzel annak a lehetőséget, hogy a jogviszonyt visszaélésszerűen a felek bármelyike megszüntesse. A munkaviszony megszűnéséhez és megszüntetéséhez kapcsolódó szabályozást a munka törvénykönyvének X. fejezetében található rendelkezések tartalmazzák, azonban számos tekintetben kapcsolódik egyéb jogszabályi helyekhez. A munka törvénykönyve eltérő szabályozást alkalmaz a határozott, illetve határozatlan idejű munkaviszonyok megszüntetése, illetve megszűnése tekintetében. Sajátos eljárási szabályok vonatkoznak a munkáltató személyében bekövetkező változás és a munkaviszony további fennállása tekintetében, melynek speciális esete, amikor a munkavállaló nem a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkáltatónál kerül továbbfoglalkoztatásra. Kiadványunkban foglalkozunk továbbá a jogellenes jogviszony megszüntetés eseteivel.

Csak néhány speciális esetet említve is látszik, hogy a jogviszony megszűnésének és megszüntetésének milyen szerteágazó területei vannak. Jelen kiadványunkban a munkaviszony megszűnéséhez, illetve megszüntetéséhez kapcsolódó gyakorlati tennivalókat foglaljuk csokorba. A kiadvány célja, hogy alkalmazója bármely jogviszony megszűnési, illetve megszüntetési módhoz kapcsolódóan a konkrét eljárási szabályokat gyakorlati tudnivalókat példákon keresztül bemutatva, egy helyen megtalálja.

A kiadvány második kötete, a "Határozott idejű munkaviszonyok, speciális helyzetben lévő munkavállalói csoportok munkaviszonyának megszüntetése"témakörrel ide kattintva érhető el.

Az érintett Saldo tagszervezetek a kiadványt megkapják.

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2017
Méret B/5
Oldalszám 112
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!