Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A közösségi média szabályozása a demokratikus nyilvánosság védelmében

Ár:
4.780 Ft
Elérhetőség: Utolsó 3 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A közösségimédia-platformokra reagáló európai uniós  és nemzeti szintű szabályozást mutatja be a könyv kitérve a téma amerikai jogi vetületeire is.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Papp János Tamás napjaink egyik kiélezett társadalmi-szabályozási kihívásának feldolgozására vállalkozott.

A közösségimédia-platformok társadalomformáló hatásának pontos megértése és a megfelelően reagáló szabályozás kialakítása nemcsak izgalmas és összetett kérdés, hanem sürgető feladat is. Olyan feladat, amely sokaknak ad elvégzendő munkát: az új platformok egyéni és közösségi életünkre gyakorolt szerteágazó hatásának értő kezelése a 21. század társadalmainak nagy közös kihívása, amely a technológiai kérdésektől a médiatudományon át a pszichológia vagy az antropológia területéig igényt tart az elméleti és gyakorlati szakemberek szoros együttműködésére. Ami a társadalomtudományokat illeti, aligha van ma már olyan terület, amely megengedhetné magának, hogy ne központi jelentőségű kérdésként foglalkozzon az online platformok, köztük a közösségi média szerepével. Nincs ez másképp a jogtudomány képviselőivel sem, sőt ahogy az lenni szokott, jelentős társadalmi következményekkel járó jelenségek nyomában előbb-utóbb épp az válik feszítő kérdéssé, hogy miként szelídítjük meg a folyamatokat a jogi szabályozás eszközével. Amíg azonban ide eljutunk, sok-sok tisztázandó részletet kell körbejárnunk annak érdekében, hogy a meghozott szabályok valóban úgy kezeljék a kockázatokat, hogy közben nem tesznek kárt a társadalmi előnyökben. Egyáltalán: meg kell értenünk, miként érvényesek korábbi tételeink az új körülmények között.

A közösségi média berobbanó valósága mindenképp ilyen alaposan értelmezendő helyzetet teremtett az emberi kommunikáció és a vele összefüggő alkotmányos-szabályozási alapelvek terén. A kötet értékes hozzájárulás ehhez a jogtudományi tisztázáshoz, ráadásul olyan olvasmányos stílusban, amely a szélesebb olvasóközönséghez is közelebb tudja hozni a jogászok dilemmáit. Török Bernát

Kiadás éve 2022
Méret B/5
Oldalszám 288
Kötés típusa fűzött kemény papírkötés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!