Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#kisvállalati adó   #kiva

A kisvállalati adó alkalmazásának szabályai

Ár:
3.040 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A kisvállalati adózást tartalmazó kiadvány a választási feltételektől kezdve az adótervezési kérdéseken át nagyon sok gyakorlati esetet mutat be, amelynek keretében több jogszabály pl. Számviteli törvény, Tao., Tbj., az Szja., a Htv. és a Kattv. szabályrendszere kerül összekapcsolásra.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Változóadójogi környezetünkben gyakran felmerül az adó- és számviteli szakemberek, valamint a cégvezetők, ügyvezetők, vállalkozók gondolataiban, hogy vajon melyik adónemet érdemes választani a rendelkezésre állólehetőségek közül. Melyik adónem esetén lehet törvényesen mérsékelni az adót finanszírozó forrást, nagyobb osztalékot szerezve ezáltal.

A kisadózó vállalkozások tételes adózási szabályait érdemes áttekinteni mert igen komoly adómegtakarítást eredményezhet.

A könyv írásának adóéve (2020) igencsak különleges, hiszen több átmeneti intézkedést tartalmazó kormányrendelet született tavasszal. Bízván abban, hogy ilyen típusú rendeletekre nem lesz szükség, ezért a koronavírus-helyzetre valótekintettel alkalmazott szabályok ebben a könyvben nem kerülnek bemutatásra.

A kisvállalati adózást tartalmazó kiadvány a választási feltételektől kezdve az adótervezési kérdéseken át nagyon sok gyakorlati esetet mutat be, amelynek keretében több jogszabály pl. Számviteli törvény, Tao., Tbj., az Szja., a Htv. és a Kattv. szabályrendszere kerül összekapcsolásra. Ennek oka az, hogy segítse a döntést, érdemes vagy nem érdemes választani a kisvállalati adót, milyen áttérési és visszatérési szabályok vannak. További fontos kérdés, hogy hogyan kell az adóelőleget, az adóalapot megállapítani. Ez a feladat nem könnyű, hiszen az egyik adóalaprész a Tao. törvénnyel és a Számviteli törvénnyel, a másik adóalaprész az Szja törvénnyel és a Tbj.-vel került összekapcsolásra.

 

Az érintett Saldo tagszervezetek számára a kiadványt megküldjük!

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 136
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!