Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#bizalmi vagyonkezelés

A bizalmi vagyonkezelés kézikönyve

Ár:
9.370 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
Magyar jogszabályi magyarázatok a bizalmi vagyonkezelésről magyarul, külföldi példák angol nyelven.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A kiadvány első részében a szerzők a bizalmi vagyonkezelés magyar jogi szabályozását írták meg magyarul, míg a rövidebb második részben Foreign Trust regimes külföldi példákat mutatnak be angol nyelven.

Az egyes nemzeti jogokban meghonosodott vagyonkezelési modellek és konstrukciók közös vonása, hogy az egyik jogalany a saját tulajdonát képező vagyon felett a rendelkezési jogosultságot egy másik jogalany részére átengedi, aki az ily módon megkapott döntési jogosultság gyakorlásával kell, hogy a rábízott vagyont az átruházó vagy harmadik személy érdekében hasznosítsa. Ezt a lehetőséget a magyar jogban több jogintézmény is nyújtani képes, melyek közül a piacgazdaság megjelenésével a gazdasági társaságok váltak a gazdasági élet főszereplőivé.

A rendszerváltás óta azonban eltelt több mint három évtized új igényeket támasztott: a felhalmozott vagyont meg kell védeni és sikeresen kell biztosítani a generációváltást. Ennek egyik legkézenfekvőbb megoldása a Ptk. által bevezetett bizalmi vagyonkezelés jogintézménye, melynek megalkotásakor a jogalkotó figyelembe vette az angolszász és a kontinentális európai megoldásokat. 

A könyv multidiszciplinárisan mutatja be a bizalmi vagyonkezelést, a polgári jogi és az adójogi elemzés mellett tárgyalja a büntetőjogi, nemzetközi magánjogi és a közigazgatási felügyeleti szabályokat is, illetve a teljesség érdekében külön fejezet szán annak a gazdasági életben történő bemutatására. Figyelemmel arra, hogy a bizalmi vagyonkezelésnek a középkorig visszanyúló gyökerei vannak a világban, a teljes kép felvázolása érdekében több ország trust, illetve vagyonkezelési szabályát is külön angol nyelvű fejezetekben mutatják be külföldi szerzők annak érdekében, hogy minél teljesebb képet kapjon az olvasó a bizalmi vagyonkezelésről.

A kiadványt főként ügyvédeknek, vállalati jogtanácsosoknak ajánljuk.

Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 496
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!